Kippers Voeders

Kippers Voeders

Hogere saldo’s en een betere aansluiting tussen fokker, mester en slachterij. Dat is de reden dat wij per 1 juli 2020 samen met Jan Kippers de voeronderneming Kippers Voeders zijn begonnen.

Jan Kippers en woont samen met zijn vrouw Marleen en hun 3 kinderen in Rijssen. Jan is zijn loopbaan begonnen bij Denkavit in Voorthuizen. De afgelopen jaren was hij actief bij Coops Mengvoeders in Halle, waar hij is doorgegroeid tot nutritionist en een belangrijke schakel in het managementteam vervulde. Jan is praktijkgericht en zijn passie ligt op het boerenerf.

Met gebundelde kennis in voeders en dierstromen willen wij graag de varkenshouderij naar een hoger plan tillen. Sinds 1 juli 2020 voeren wij op onze eigen boerderijen van Kippers Voeders. Door middel van de juiste advisering en goede voeders willen wij het technisch resultaat optimaliseren. Het fokken en afleveren van (veel) goede biggen is het begin van een hoger saldo in de fokkerij, maar ook de mesterij. Door de voeding van vleesvarkens af te stemmen op het uitbetalingsschema van de slachterij denken wij nog een stap te maken.

Naast onze eigen bedrijven begeleiden wij ook andere varkenshouders. Sinds 1 januari 2021 hebben wij Marc Huirne verwelkomt bij Kippers Voeders als voerspecialist en sinds 1 mei 2021 hebben wij ook Bart Jannink mogen verwelkomen. Wij willen met dezelfde gedrevenheid als bij onszelf het saldo optimaliseren bij andere varkenshouders. Met een gezamenlijk belang en de neuzen dezelfde kant op hopen wij snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit de markt.

Wanneer een big geboren wordt, moet eigenlijk al bekend zijn waar het vleesvarken in het schap komt te liggen. Met een heldere visie en een gezamenlijk doel hopen wij rust in de markt te creëren. En in de rust kan je geld verdienen.

Met vriendelijke groeten,
Jan Schuttert en zoon Johan Schuttert


Voor meer informatie: www.kippersvoeders.nl