Varkenshandel

Varkenshandel

Een hoge kwaliteit, concurrerende prijzen, snelle levering en een scherpe planning. Dat zijn de redenen waarom wij een goede afzet hebben van vleesvarkens, vleesbiggen en zeugen in binnen- en buitenland. Ook zorgen wij in het traject voor goede informatievoorzieningen van de varkens die bij de slachterijen zijn afgeleverd.  Er is een terugkoppeling van EDI slachtgegevens, en analyses van Agrisyst en Farmingnet voor de geslachte varkens in Nederland en via Schlachtdaten online of Extranet voor de in Duitsland geleverde varkens.

Vleesvarkens binnen- en buitenland

Handelshuis Schuttert heeft bewust gekozen voor afzet van vleesvarkens naar meerdere relaties.  Wij leveren aan zowel Nederlandse en Duitse slachterijen. Naast de reguliere varkens hebben wij ook een groot aandeel aan Beter Leven varkens 1* en biologische varkens. Deze varkens leveren wij aan vaste afnemers. 

Vleesbiggen

Wij kunnen u biggen leveren van diversen rassen die stuk voor stuk uitblinken door een uitstekende gezondheid.  Bij de biggenintegratie proberen wij zoveel mogelijk een vaste relatie in stand te houden tussen vermeerderaars en vleesvarkenshouders.

Slachtbiggen

Handelshuis Schuttert biedt vermeerderaars en gesloten bedrijven de mogelijkheid om uitgeselecteerde biggen af te leveren als slachtbig. Deze biggen worden op een exportplaats verzameld en vervolgens geëxporteerd. Het individuele levende gewicht mag variëren van 20 tot 40 kg.  Qua gezondheid, huisvesting, rendement en arbeid horen deze dieren niet op uw bedrijf.  Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Slachtzeugen

Graag ontvangen wij uw slachtzeugen. De uitbetaling vindt plaats op basis van het geslachte gewicht. De leveringsvoorwaarden voorzien in een interessante en eenvoudige kostenregeling. Wij leveren wekelijks slachtzeugen aan Duitse en Nederlandse afnemers.