Vervoer

Vervoer

Voor het vervoer van biggen en varkens hebben wij een goed geoutilleerd wagenpark. Bij het transport wordt uiterste zorg besteed aan de hygiëne en het welzijn van de dieren. Onze chauffeurs hebben allemaal een getuigschrift vakbekwaamheid veetransport, uitgegeven door het CBR.
Voor het transport van varkens beschikken wij over combinaties en opleggers. De combinaties dienen vooral de efficiency, doordat zowel op de voor- als de achterwagen een koppel kan worden geladen, kunnen wij op één route bij twee adressen laden. Met de opleggers is het mogelijk om snel grotere koppels te laden en te lossen. Een aantal van onze auto’s is specifiek toegerust voor het vervoer van varkens over lange afstanden. Deze auto’s beschikken onder meer over een drinkwatervoorziening en een mechanische ventilatie.

Vóór aflevering worden biggen kritisch geïnspecteerd op gezondheid, afwijkingen, uniformiteit en kleur. Vervolgens worden zij geladen in speciale biggenauto’s met automatische schuiven die vanuit de cabine verstelbaar zijn. Tevens beschikken deze auto’s over een laadklep met weeginstallatie. Aan boord van deze auto’s bevindt zich ook een printer, waarmee weegformulieren met opfokinformatie voor vermeerderaars en vleesvarkenshouders direct uitgeprint kunnen worden.

 

Ziektevrij Transport- Truck Cooking

Biggenauto desinfecteren in heteluchthoven.
Het idee achter dit concept is dat door combinatie van droogte en temperatuur van tenminste 70 graden ziekteverwekkers het loodje leggen.
In Amerika is aan getoond dat deze aanpak succesvol is tegen het PRRS virus.

De vrachtauto wordt eerst in een afgesloten ruimte drooggestookt. Zodra de laadbak in alle hoeken 70 graden is, wordt deze nog 10 minuten op  70 graden
gehouden. De vleesvarkenshouder krijgt een certificaat als de biggenauto voor transport , de truck-cooking behandeling heeft gehad.

Video afspelen